סוגים שונים של צ'ילי


 

 

 

סוגים שונים של צ'ילי

 

פלפל צ'ילי הפיקנטי נמצא בשימוש רב בבישול בכל מקום בעולם. עם תוספת של הפלפל הזה - המנות הופכות להיות צבעוניות וטעימות יותר. איזה סוגי צ'ילי קיימים בטבע? ואיזה סוג הוא החריף ביותר?

1. ישנם סוגים רבים של פלפל צ'ילי, וביניהם: Birds eye, Serrano, Jalapeno, Habanero, Anaheim, Poblano.
כל אחד מסוגי הצ'ילי האלה מכיל: סוכר, קרוטן, קפסנטין, קפסורובין, וויטמינים מקבוצת B, C, A.
את החריפות לפלפל נותן אלקלואיד קפסאיצין.

פלפל צ'ילי מעלה את מצב הרוח, מטפל בנדודי שינה ומשפר את העיכול. אבל הוא טוב במתינות – עדיף לא לאכול אותו בכמויות גדולות.

אגב, הנה עובדה מעניינת: פלפל צ'ילי מכיל כמות של ויטמין C גדולה פי 2 מלימון טרי. עם זאת, כמות כזאת של ויטמין נשמרת רק בפלפל טרי, ופלפל צ'ילי שעובר בישול מאבד מחצית מכמות כל הוויטמינים.

מתברר שפלפל צ'ילי לא רק נותן פיקנטיות לתבשיל וגורם לאדם להזיע: הוא גם מסייע לאנשים לשרוף שומנים מהר יותר.


2. סוג הפלפל החריף ביותר זה "Habanero".

בפלפל הזה יש נגיעה פירותית מעט בטעם, אבל הפלפל חריף מאוד. את הפלפל הזה מוסיפים לתבשיל רק לכמה דקות (מוסיפים אותו שלם ולא חתוך) ולאחר מכן מוציאים אותו וזורקים. לא משאירים את הפלפל הזה בתבשיל.

 

3. הגיבור הנוסף שלנו – הוא פלפל עם שם מוזר – "עין הציפור" או Birdseye!

מקורו מהודו, והטעם שלו  - לפי השמועות - כמו פיצוץ בפה! הוא בשימוש לעתים קרובות מאוד במאכלים מזרחיים, בחמוצים, שימורים ותבלינים, וגם בייצור של וודקות שונות וליקרים.


4. אחריו מגיע סראנו (Serrano)!

יש לו את הצורה האופיינית של כדור תחמושת, ובניגוד לחבריו הקודמים – הוא בעל צבע ירוק. אז אם חשבתם שהאדומים הם הכי חריפים - אנו יכולים להבטיח לכם שיש יוצאים מן הכלל!


5. רבים שמעו על הפלפל "Jalapeno" (הלפניו)!

הוא נקרא על שם של עיר במקסיקו. השוני שלו הוא בצורתו! הצבע יכול להיות אדום וירוק. אניני הטעם מעריכים אותו על כך, שהוא יוצר בפה תחושה של חום.


6. הגיבור הבא שלנו – הוא פלפל פובלנו (Poblano).

הוא גדול, בצבע ירוק כהה ובעל חריפות בינונית. פלפלים יותר מדי בשלים – מקבלים צבע אדום עשיר מאוד. לפעמים כל כך עשיר - שהוא נראה כמו שחור. לעתים קרובות, עושים מהפלפלים האלה פלפלים ממולאים – וזה בגלל גודלם הגדול יחסית.


7. ולבסוף, הגיבור האחרון שלנו - פלפל אנהיים (Anaheim).

הוא ממש גדול, ומוערך בגלל הטעם הנעים והרענן שלו. שלא כמו חבריו הקודמים, אשר נועדו יותר לתיבול – הפלפל הזה יכול להיחשב לירק אמיתי!


זוהי רק סקירה קצרה! להיום, בכל רחבי העולם מצויים יותר מ-200 זנים של צ'ילי!

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


דף הבית >> מבזקי דף >> אוכל >> סוגים שונים של צ'ילי